SARIMSAKLI PAZI BORANİ

Pazı Salatası Tarifi

Malzemeler

  • 1 Bağ pazı
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 2 Diş sarımsak
  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın.
  2. Pazıları seçip yıkayın, ardından doğrayın.
  3. Kaynayan suda pazıları haşlayın.
  4. Haşlandığını anlamak için pazı sapını elinizle ezin.
  5. Haşlanan pazıları süzün ve soğuk suya tutun.
  6. Pazıları iyice sıkın ve bir kayık tabağa alın.
  7. Yoğurda ince rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin.
  8. Yoğurt karışımını pazının üzerine boşaltın ve iyice karıştırın.
  9. Zeytinyağını ekleyip servis yapın.

İpuçları

  • Pazıları haşlarken fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Yoğurt karışımını önceden hazırlayarak lezzetini artırabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Havuclu yoğurt yada ıspanaklı semizotlu denemiştim ama hiç pazı aklıma gelmemişti en kısa zamanda denicem harika oldu bu pazıyı cokda severim

    YanıtlaSil
  2. BENCEDE DENEYİN ÇOK GÜZEL OLUYOR YORUMUNUZ İÇİN TŞKKÜR EDERİM SAYĞILAR

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar