PATATESLİ BÖREK

Patatesli Börek Tarifi

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler

  • 4 Adet yufka
  • 1 Kg patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 İri soğan
  • 1 Kaşık tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • 2 Yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 Kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • Çörek otu (susam da olur)

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın, soyup çatal yardımıyla ezin.
  2. Bir tavaya tereyağını koyup eritin, soğanı doğrayıp kavurun.
  3. Patatesi ilave edin, maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.
  4. Pul biber, kara biber ve tuzu ilave edip karıştırın.
  5. Derin bir kaba yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın.
  6. Yoğurdu ve yağı ekleyin, bir su bardağı su ilave edip çırpın.
  7. Yufkanın birini düz bir zemine serin, ikiye bölün.
  8. Yoğurtlu karışımdan yufkaya sürün, patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  9. Yağladığınız tepsiye yerleştirin, bitene kadar işlemi devam edin.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürün, çörek otu gezdirin.
  11. 170 derecede 20 dakika pişirin. (Fırınınıza göre ayarlayın.)

İpuçları

  • Üst üste de tepsi böreği yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. mükemmel olmuş elinize sağlık oğlum bayıldı böreğe

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun oglunuza yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar