Ana içeriğe atla
PAÇA ÇORBASI
Paça Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane kuzu veya keçi paça (temizlenmiş)
- 1 Tane soğan (bütün)
- 5 Su bardağı su
- Terbiyesi için:
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Çorba kaşığı buğday unu
- 2 Yumurta
- 1 Limonun suyu
- Sosu için:
- 3-4 Diş sarımsak
- 5 Kaşık sirke
- İsteğe göre pul biber
Yapılışı
- Paçaların kıllarını temizleyin ve ateşte dağlayarak kılların kalmamasını sağlayın, ardından yıkayın.
- Düdüklü tencereye suyu, paçayı ve bütün soğanı ekleyin. 1.5 - 2 saat kadar pişirin.
- Bu arada tereyağını eritin ve unu biraz kavurun. Kavrulan unu soğuk suyla açın.
- Başka bir kapta yumurtayı iyice çırpın ve limon suyunu ekleyin, tekrar çırpın.
- Paçayı kemiklerinden ayırın ve kemikleri atın.
- Yaptığınız terbiyeyi paçaya ekleyin ve karıştırarak aynı yöne çevirin ki kesilmesin.
- Servis yaparken rendelediğiniz sarımsakları sirkeyle karıştırıp üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın, isteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
İpuçları
- Paçayı pişirirken suyun miktarını ayarlayın.
- Terbiyeyi eklerken dikkatli olun, kesilmemesi için sürekli karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder