PAÇA ÇORBASI

Paça Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 4 Tane kuzu veya keçi paça (temizlenmiş)
  • 1 Tane soğan (bütün)
  • 5 Su bardağı su
  • Terbiyesi için:
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı buğday unu
  • 2 Yumurta
  • 1 Limonun suyu
  • Sosu için:
  • 3-4 Diş sarımsak
  • 5 Kaşık sirke
  • İsteğe göre pul biber

Yapılışı

  1. Paçaların kıllarını temizleyin ve ateşte dağlayarak kılların kalmamasını sağlayın, ardından yıkayın.
  2. Düdüklü tencereye suyu, paçayı ve bütün soğanı ekleyin. 1.5 - 2 saat kadar pişirin.
  3. Bu arada tereyağını eritin ve unu biraz kavurun. Kavrulan unu soğuk suyla açın.
  4. Başka bir kapta yumurtayı iyice çırpın ve limon suyunu ekleyin, tekrar çırpın.
  5. Paçayı kemiklerinden ayırın ve kemikleri atın.
  6. Yaptığınız terbiyeyi paçaya ekleyin ve karıştırarak aynı yöne çevirin ki kesilmesin.
  7. Servis yaparken rendelediğiniz sarımsakları sirkeyle karıştırıp üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın, isteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Paçayı pişirirken suyun miktarını ayarlayın.
  • Terbiyeyi eklerken dikkatli olun, kesilmemesi için sürekli karıştırın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar