PAÇA ÇORBASI

Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası

Malzemeler

  1. 4 Tane kuzu veya keçi paça (temizlenmiş)
  2. 1 Tane bütün soğan
  3. 5 Su bardağı su
  4. Terbiyesi için:
  5. 1 Çorba kaşığı tereyağı
  6. 1 Çorba kaşığı buğday unu
  7. 2 Yumurta
  8. 1 Limonun suyu
  9. Sosu için:
  10. 3-4 Diş sarımsak
  11. 5 Kaşık sirke
  12. İsteğe göre pul biber

Yapılışı

  1. Paçaların kıllarını temizleyin ve ateşte dağlayarak kılların kalmamasını sağlayın. Sonra yıkayın.
  2. Düdüklü tencereye suyu, paçayı ve bütün soğanı ekleyin. 1.5-2 saat kadar pişirin.
  3. Bu arada tereyağını eritin ve unu biraz kavurun. Kavrulan unu soğuk suyla açın.
  4. Başka bir kapta yumurtayı iyice çırpın ve limonu ilave edin. Karıştırın.
  5. Paçayı kemiklerinden ayırın ve kemikleri atın. Terbiyeyi paçaya ekleyin ve karıştırarak aynı yöne çevirin ki kesilmesin.
  6. Servis yaparken rendelediğiniz sarımsakları sirkeyle karıştırıp üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. İsteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Paçaları iyice temizlemek için dikkatli olun.
  • Terbiyeyi eklerken karıştırmayı unutmayın, aksi takdirde kesilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar