KURU YUFKA BÖREĞİ

Karadeniz Usulü Kuru Yufka Böreği

KURU YUFKA BÖREĞİ

Malzemeler

  • 5 Tane kuru yufka (normal yufkadan da yapılabilir)
  • 1,5 Su bardağı süt
  • 2 Yumurta
  • 1 Su bardağı peynir
  • Biraz maydanoz

Yapılışı

  1. Yumurtaları çırpın ve süte ilave edin.
  2. Yufkaların üçünü sütlü karışımda ıslatın.
  3. Tepsiyi yağlayın ve ıslatılmış yufkaları dizin.
  4. Peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırın, yufkaların üzerine serpin.
  5. Diğer yufkaları da ıslatıp tepsiye dizin.
  6. Geri kalan süt karışımını yufkanın üzerine dökün.
  7. 170 derecede pişirin.

İpuçları

  • Kuru yufka böreğinin içine ceviz, kıyma veya kavrulmuş soğan ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar