Ana içeriğe atla
KURU YUFKA BÖREĞİ
Karadeniz Usulü Kuru Yufka Böreği
Malzemeler
- 5 Tane kuru yufka (normal yufkadan da yapılabilir)
- 1,5 Su bardağı süt
- 2 Yumurta
- 1 Su bardağı peynir
- Biraz maydanoz
Yapılışı
- Yumurtaları çırpın ve süte ilave edin.
- Yufkaların üçünü sütlü karışımda ıslatın.
- Tepsiyi yağlayın ve ıslatılmış yufkaları dizin.
- Peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırın, yufkaların üzerine serpin.
- Diğer yufkaları da ıslatıp tepsiye dizin.
- Geri kalan süt karışımını yufkanın üzerine dökün.
- 170 derecede pişirin.
İpuçları
- Kuru yufka böreğinin içine ceviz, kıyma veya kavrulmuş soğan ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder