KISIR

Mercimekli Bulgur Salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 iri kuru soğan
  • 1 demet kıvırcık
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 adet yeşil soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 8-9 tane salatalık turşusu
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı (yoksa sıvı yağ)
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. İnce bulguru derin bir kaba alıp iyice yıkayın.
  2. Kaynar suyla bir kere daha yıkayıp iyice süzün, ağzını kapatın.
  3. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve biraz sıvı yağla kavurun.
  4. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Yarım saat dinlenen bulgura ilave edin.
  6. Yağını, tuzu, kırmızı biberi ve kara biberi ekleyin, karıştırın.
  7. Yeşillikleri iyice yıkayıp süzün, ince ince doğrayın.
  8. Bulgurun soğumasını bekleyin, böylece yeşillikler ölmez.
  9. Turşuyu da ince ince doğrayın ve limonu ekleyin.
  10. Tüm malzemeleri bir araya getirip iyice karıştırın.

İpuçları

  • Acıyı damak zevkinize göre ayarlayın.

Yorumlar

  1. kısırınız çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim yorumunuz için sevgilrrr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar