Ana içeriğe atla
ıISPANAKLI BÖREK
Merhaba Sevgili Okuyucularım
Malzemeler
- 1 Kg kuzu ıspanak
- 4 Adet yufka
- 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 Adet kuru soğan
- 3 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 Su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Üzeri için çörek otu
Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayıp süzelim.
- Soğanı ince ince doğrayalım ve derin bir tencereye koyalım.
- Biraz yağla soğanı kavuralım.
- Ispanakların sapını ayırıp yapraklarını doğrayalım ve kavuralım.
- Tuz, kırmızı biber ve kara biber ekleyelim.
- Tepsiyi yağlayalım.
- Bir kaba yoğurdu alıp iyice çırpalım.
- Yumurtaları kırıp birinin sarısını ayıralım ve çırpalım.
- Bir bardak su ilave edip yağı da koyalım, karıştıralım.
- Yufkadan bir tane alıp düz bir zemine serelim.
- Yufkaya yoğurtlu karışımdan sürelim.
- Ispanaklı harçtan koyup rulo yapalım.
- Bitinceye kadar devam edelim, her yufkayı diğerinin etrafına saralım.
- Yuvarlak olsun, üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu serpelim.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
İpuçları
- İsterseniz ıspanaklı harca peynir de ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder