ıISPANAKLI BÖREK

Merhaba Sevgili Okuyucularım

Malzemeler

  • 1 Kg kuzu ıspanak
  • 4 Adet yufka
  • 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 Adet kuru soğan
  • 3 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 Su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için çörek otu

Yapılışı

  1. Ispanakları iyice yıkayıp süzelim.
  2. Soğanı ince ince doğrayalım ve derin bir tencereye koyalım.
  3. Biraz yağla soğanı kavuralım.
  4. Ispanakların sapını ayırıp yapraklarını doğrayalım ve kavuralım.
  5. Tuz, kırmızı biber ve kara biber ekleyelim.
  6. Tepsiyi yağlayalım.
  7. Bir kaba yoğurdu alıp iyice çırpalım.
  8. Yumurtaları kırıp birinin sarısını ayıralım ve çırpalım.
  9. Bir bardak su ilave edip yağı da koyalım, karıştıralım.
  10. Yufkadan bir tane alıp düz bir zemine serelim.
  11. Yufkaya yoğurtlu karışımdan sürelim.
  12. Ispanaklı harçtan koyup rulo yapalım.
  13. Bitinceye kadar devam edelim, her yufkayı diğerinin etrafına saralım.
  14. Yuvarlak olsun, üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu serpelim.
  15. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

İpuçları

  • İsterseniz ıspanaklı harca peynir de ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar