Ana içeriğe atla
ıISPANAKLI BÖREK
Ispanaklı Yufka Böreği
Malzemeler
- 1 Kg kuzu ıspanak
- 4 Adet yufka
- 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 Adet kuru soğan
- 3 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 Su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Üzeri için çörek otu
Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayıp süzün.
- Soğanı ince ince doğrayın ve derin bir tencereye koyun.
- Biraz yağ ile soğanı kavurun.
- Ispanakların sapını ayırın, yapraklarını doğrayıp ekleyin.
- Tuz, kırmızı biber ve kara biber ekleyin.
- Tepsiyi yağlayın.
- Bir kaba yoğurdu alın ve çırpın.
- Yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın ve çırpın.
- Bir bardak su ve yağı ekleyip karıştırın.
- Yufkayı düz bir zemine serin.
- Yoğurtlu karışımdan yufkalara sürün.
- Ispanaklı harçtan koyup rulo yapın.
- Her yufkayı diğerinin etrafına sararak yuvarlak hale getirin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- İsterseniz ıspanaklı harca peynir de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder