ıISPANAKLI BÖREK

Ispanaklı Yufka Böreği

ıISPANAKLI BÖREK

Malzemeler

  1. 1 Kg kuzu ıspanak
  2. 4 Adet yufka
  3. 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  4. 1 Adet kuru soğan
  5. 3 Çorba kaşığı yoğurt
  6. 1 Su bardağı su
  7. Tuz
  8. Kırmızı biber
  9. Kara biber
  10. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  11. Üzeri için çörek otu

Yapılışı

  1. Ispanakları iyice yıkayıp süzün.
  2. Soğanı ince ince doğrayın ve derin bir tencereye koyun.
  3. Biraz yağ ile soğanı kavurun.
  4. Ispanakların sapını ayırın, yapraklarını doğrayıp ekleyin.
  5. Tuz, kırmızı biber ve kara biber ekleyin.
  6. Tepsiyi yağlayın.
  7. Bir kaba yoğurdu alın ve çırpın.
  8. Yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın ve çırpın.
  9. Bir bardak su ve yağı ekleyip karıştırın.
  10. Yufkayı düz bir zemine serin.
  11. Yoğurtlu karışımdan yufkalara sürün.
  12. Ispanaklı harçtan koyup rulo yapın.
  13. Her yufkayı diğerinin etrafına sararak yuvarlak hale getirin.
  14. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin.
  15. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

İpuçları

  • İsterseniz ıspanaklı harca peynir de ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar