Ana içeriğe atla
HAMSİ GAYGANASI
Hamsili Yumurtalı Karışım
Malzemeler
- Yarım kg hamsi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet pazı
- 4 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 2 çorba kaşığı buğday unu
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
- Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Hamsileri ayıklayın, kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
- Tuzlayın.
- Pazının saplarını ayırın, yıkayın ve yaprağını ince ince doğrayın.
- Maydanozu ve soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
- Hamsiyi de ince ince doğrayın.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Teflon tavayı ateşe koyun ve yağı ekleyin.
- Yağ kızınca, kaşıkla harçtan kızgın yağa bir kaşık koyun.
- İşleme bitinceye kadar devam edin.
- Sıcak servis yapın.
İpuçları
- Bu tarifi sabah kahvaltısında da tüketebilirsiniz.
gayganayı duymuştum geçende karadenizli arkadaşımda yedim değişik ve güzel bende deniyeceğim elinize sağlık edirneli huriye
YanıtlaSilbencede deneyin güzel oluyordeğişik tatlara açık olunmalıafiyet olsun yorumunuz için tşkkürler
YanıtlaSil