HAMSİ GAYGANASI

Hamsi Kızartması Tarifi

Hamsi Kızartması Hamsi Kızartması

Malzemeler

  • Yarım kg hamsi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet pazı
  • 4 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı buğday unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını alalım ve yıkayalım.
  2. Tuzlayalım.
  3. Pazının saplarını ayırıp yıkayalım, yaprağını ince ince kıyalım.
  4. Maydanozu ve soğanı yıkayıp ince ince doğrayalım.
  5. Hamsiyi de ince ince doğrayalım.
  6. Tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
  7. Teflon tavayı ateşe koyalım ve yağını ekleyelim.
  8. Yağ kızınca, kaşıkla harcımızdan kızgın yağa bir kaşık koyalım.
  9. İşleme bitinceye kadar devam edelim.
  10. Sıcak servis yapalım.

İpuçları

  • Sabah kahvaltısında da yenebilir.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. gayganayı duymuştum geçende karadenizli arkadaşımda yedim değişik ve güzel bende deniyeceğim elinize sağlık edirneli huriye

    YanıtlaSil
  2. bencede deneyin güzel oluyordeğişik tatlara açık olunmalıafiyet olsun yorumunuz için tşkkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar