Ana içeriğe atla
GALDİRİK KIZARTMASI
Galdirik (Ispıt) Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg galdirik (ıspıt)
- 2 Yumurta
- Kızarmak için biraz sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Galdirikleri temizleyin, yıkayın ve doğrayın.
- Ateşe derin bir tencereye su koyup kaynatın, tuzu ekleyin.
- Kaynamakta olan suda galdirikleri haşlayın, süzün ve iyice sıkın.
- Teflon tavaya yağı koyun, galdirikleri ekleyip iyice yayın.
- Kızarınca kapağı yoksa servis tabağıyla çevirin, diğer yanına da yağ ekleyin.
- Yumurtaları çırpıp, kızaran galdiriklerin üzerine yayın.
- Kapağını kapatıp bir iki dakika daha kızartın.
İpuçları
- Mısır unu katarak da kızartabilirsiniz.
- Yumurta koymadan da kızartabilirsiniz.
bende yaptım çok güzel oluyor eline sağlık çiğdem
YanıtlaSilçiğdem kardeşim yorumların için teşekkür ederim begendine sevindim umarım başka yemeklerimi hamur işimide denersin sevgiler
YanıtlaSilkaradenızlı olmana bayıldım :) galdirik, pancar yemekleri , tursu kızartmaları, mısır ekmegı allahımmmm :)ben giörele'liyim çanakçı-ege köylü. istanbulda olsan mutlaka gorusmek ısterim !
YanıtlaSilkaradenızlı olmana bayıldım :) galdirik, pancar yemekleri , tursu kızartmaları, mısır ekmegı allahımmmm :)ben giörele'liyim çanakçı-ege köylü. istanbulda olsan mutlaka gorusmek ısterim !
YanıtlaSil