Ana içeriğe atla
GALDİRİK KIZARTMASI
Galdirik (Ispıt) Kızartması
Malzemeler
- 1 Kg galdirik (ıspıt)
- 2 Yumurta
- Kızarmak için biraz sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Galdirikleri temizleyin, yıkayın ve doğrayın.
- Ateşe derin bir tencereye su koyup kaynatın, tuzu ekleyin.
- Kaynayan suda galdirikleri haşlayın, süzün ve iyice sıkın.
- Teflon tavaya yağı koyun ve galdirikleri yayarak ekleyin.
- Kızarınca kapağı yoksa servis tabağıyla çevirin, diğer yanına da yağ ekleyin.
- Yumurtaları çırpıp kızaran galdiriklerin üzerine yayın.
- Kapağını kapatıp bir iki dakika daha kızartın.
- Not: Mısır unu katarak da kızartabilirsiniz, yumurta koymadan da kızartabilirsiniz.
İpuçları
- Galdirikleri taze seçin.
- Yumurtayı isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.
bende yaptım çok güzel oluyor eline sağlık çiğdem
YanıtlaSilçiğdem kardeşim yorumların için teşekkür ederim begendine sevindim umarım başka yemeklerimi hamur işimide denersin sevgiler
YanıtlaSil