FIRINDA LEVREK

Levrek Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Kg levrek (yaklaşık 6 adet)
  2. 1 baş sarımsak
  3. Tane karabiber (yoksa toz karabiber)
  4. Maydanoz
  5. Defne yaprağı (varsa)
  6. 1 çorba kaşığı tereyağı
  7. 2 çorba kaşığı mısır unu
  8. Tuz

Yapılışı

  1. Levrekleri iyice yıkayıp süzün.
  2. Tuzlayın ve fırın tepsisini yağlayın.
  3. Balıkları mısır ununa bulayıp tepsiye dizin.
  4. Sarımsakları soyup her balığın içine 3-4 tane koyun.
  5. Defne yaprağını ve karabiberi ekleyin.
  6. Maydanozu sapıyla birlikte koyun.
  7. Üzerine tereyağını bir bıçak yardımıyla sürün.
  8. 170 derece fırında yarım saat pişirin.

İpuçları

  • Balığın kokusunu içine koyduğunuz malzeme alır, koku dışarı yayılmaz.
  • Bol yeşillikle servis yapın.
  • Limon sevenler limon sıkabilir.

Yorumlar

  1. herkese tavsiye ederim çok leziz olmdu ben denedim elinize emeğinize sağlık ben nevin

    YanıtlaSil
  2. biz balığı çok seviyoruz umarım sizlerde seversiniz özellikle çocuklara ve yaşlılara kansızlığa çok faydası var gerisini saymaya gerek yok yorumunuz için tşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar