FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA

Levrek Buğlama Tarifi

Malzemeler

  1. 4 Tane levrek
  2. 2 Tane fırın poşeti
  3. 4 Tane orta boy patates
  4. 2 Tane kuru soğan
  5. 4 Tane çarliston biber
  6. 15 Tane cini sarımsak
  7. 4 Tane orta boy domates (çeri domates daha yakışıyor)
  8. 1 Çorba kaşığı tereyağı
  9. 1 Limon
  10. Maydanoz
  11. Karabiber
  12. Tuz

Yapılışı

  1. Levrekleri temizleyip yıkayın, tuzlayın ve karabiber serpin.
  2. Karnının içine ayıkladığınız sarımsakları koyun ve fırın poşetine yerleştirin.
  3. Soğanları halka halka doğrayıp balıkların karnına yerleştirin.
  4. Domatesleri ikiye bölüp yanına ekleyin.
  5. Patatesleri soyup kalın doğrayın, yıkayıp ekleyin.
  6. Çarliston biberleri ve biraz maydanozu da ekleyin.
  7. Üzerine tuz serpin ve limonu halka halka doğrayıp ilave edin.
  8. Tereyağını parça parça koyun.
  9. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve birkaç yerinden delik açın.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

İpuçları

  • Fırınınızın sıcaklığına göre pişirme süresini ayarlayın.
  • Çeri domates kullanmak lezzetini artırır.

Yorumlar

  1. BENDE YAPTIM TADINA DOYAMADIK HAMSİNİDE DENEYECEGİM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun bencede deneyin değişik bir lezzet yorumunuz için tşkkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben KARADENİZLİYİM her yaz giderim bloğunu çok beğendim devamını beklerim...

    YanıtlaSil
  4. hemşehrim çok teşekkür ederim yorumuna ve beğendiğine sevgiler

    YanıtlaSil
  5. İlk fırsatta deneyeceğim.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. BENCEDE DENEYİN MÜKEMMEL OLUYOR SAYGILAR

    YanıtlaSil
  7. biz de bu akşam deneyeceğiz

    YanıtlaSil
  8. adımı yazmayı unutmuşum ben İsmail H. Ataç

    YanıtlaSil
  9. teşekür ederim ismail bey afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar