Ana içeriğe atla
FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA
Levrek Buğlama Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane levrek
- 2 Tane fırın poşeti
- 4 Tane orta boy patates
- 2 Tane kuru soğan
- 4 Tane çarliston biber
- 15 Tane cini sarımsak
- 4 Tane orta boy domates (çeri domates daha yakışıyor)
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Limon
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Levrekleri temizleyip yıkayın, tuzlayın ve karabiber serpin.
- Karnının içine ayıkladığınız sarımsakları koyun ve fırın poşetine yerleştirin.
- Soğanları halka halka doğrayıp balıkların karnına yerleştirin.
- Domatesleri ikiye bölüp yanına ekleyin.
- Patatesleri soyup kalın doğrayın, yıkayıp ekleyin.
- Çarliston biberleri ve biraz maydanozu da ekleyin.
- Üzerine tuz serpin ve limonu halka halka doğrayıp ilave edin.
- Tereyağını parça parça koyun.
- Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve birkaç yerinden delik açın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
İpuçları
- Fırınınızın sıcaklığına göre pişirme süresini ayarlayın.
- Çeri domates kullanmak lezzetini artırır.
BENDE YAPTIM TADINA DOYAMADIK HAMSİNİDE DENEYECEGİM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilafiyet olsun bencede deneyin değişik bir lezzet yorumunuz için tşkkürler
YanıtlaSilBen KARADENİZLİYİM her yaz giderim bloğunu çok beğendim devamını beklerim...
YanıtlaSilhemşehrim çok teşekkür ederim yorumuna ve beğendiğine sevgiler
YanıtlaSilİlk fırsatta deneyeceğim.elinize sağlık
YanıtlaSilBENCEDE DENEYİN MÜKEMMEL OLUYOR SAYGILAR
YanıtlaSilbiz de bu akşam deneyeceğiz
YanıtlaSiladımı yazmayı unutmuşum ben İsmail H. Ataç
YanıtlaSilteşekür ederim ismail bey afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSil