ETLİ PATATES YEMEĞİ

Kuşbaşı Etli Patates Yemeği

Malzemeler

  1. Yarım kg kuşbaşı et
  2. 4 orta boy patates
  3. 1 kuru soğan
  4. 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  5. 1 çorba kaşığı salça
  6. 2 su bardağı sıcak su
  7. Kırmızı biber
  8. Tuz

Yapılışı

  1. Yağı tencereye koyun.
  2. Soğanı ince ince doğrayın ve kavurun.
  3. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Kuşbaşı eti ekleyin ve kavurun.
  5. Ateşi kısın ve etin suyunu salmasını bekleyin.
  6. Et suyunu çektikten sonra, patatesleri soyup yıkayın ve ete ekleyin.
  7. Biraz kavurduktan sonra 2 bardak sıcak su ekleyin.
  8. Tuz ve kırmızı biberi ekleyin.
  9. Patatesler pişince altını kapatın.

İpuçları

  • Etin yumuşak olması için kısık ateşte pişirin.
  • Patatesleri fazla haşlamamaya dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar