Ana içeriğe atla
ETLİ PATATES YEMEĞİ
Kuşbaşı Etli Patates Yemeği
Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
- 4 orta boy patates
- 1 kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı
- Yağı tencereye koyun.
- Soğanı ince ince doğrayın ve kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kuşbaşı eti ekleyin ve kavurun.
- Ateşi kısın ve etin suyunu salmasını bekleyin.
- Et suyunu çektikten sonra, patatesleri soyup yıkayın ve ete ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra 2 bardak sıcak su ekleyin.
- Tuz ve kırmızı biberi ekleyin.
- Patatesler pişince altını kapatın.
İpuçları
- Etin yumuşak olması için kısık ateşte pişirin.
- Patatesleri fazla haşlamamaya dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder