Ana içeriğe atla
ETLİ PATATES YEMEĞİ
Yemek Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
- 4 Tane orta boy patates
- 1 Kuru soğan
- 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 Çorba kaşığı salça
- 2 Su bardağı sıcak su
- Kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı
- Yağı tencereye koyun, soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kuşbaşı eti ekleyip kavurun.
- Ateşin altını kısın, kısık ateşte et suyunu salıp çekecek şekilde pişirin.
- Et yumuşayınca patatesleri soyup yıkayın ve ete ekleyin, biraz kavurun.
- 2 bardak sıcak su ekleyin, tuz ve biberi ekleyin.
- Patatesler pişince altını kapatın.
İpuçları
- Etin yumuşak olması için kısık ateşte pişirin.
- Patateslerin pişme süresini kontrol edin.
Yorumlar
Yorum Gönder