ETLİ PATATES YEMEĞİ

Yemek Tarifi

ETLİ PATATES YEMEĞİ

Malzemeler

  1. Yarım kg kuşbaşı et
  2. 4 Tane orta boy patates
  3. 1 Kuru soğan
  4. 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
  5. 1 Çorba kaşığı salça
  6. 2 Su bardağı sıcak su
  7. Kırmızı biber
  8. Tuz

Yapılışı

  1. Yağı tencereye koyun, soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Kuşbaşı eti ekleyip kavurun.
  4. Ateşin altını kısın, kısık ateşte et suyunu salıp çekecek şekilde pişirin.
  5. Et yumuşayınca patatesleri soyup yıkayın ve ete ekleyin, biraz kavurun.
  6. 2 bardak sıcak su ekleyin, tuz ve biberi ekleyin.
  7. Patatesler pişince altını kapatın.

İpuçları

  • Etin yumuşak olması için kısık ateşte pişirin.
  • Patateslerin pişme süresini kontrol edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar