Ana içeriğe atla
ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI
Asma Yaprağında Pirinç
Malzemeler
- Yarım kg asma yaprağı
- 2 Su bardağı pirinç
- 3-4 Adet soğan
- 2 Yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 Yemek kaşığı nane
- 1 Tatlı kaşığı kara biber
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- 2 Kesme şeker
- 2 Yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 Kıyılmış maydanoz
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Çay bardağı kaynamış su
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (üzeri için)
- Yarım limon
- 2,5 Su bardağı kaynamış su
Yapılışı
- Soğanları ince ince doğrayın ve tencereye koyun.
- Bir çay bardağı zeytinyağını ve çam fıstığını ekleyin, fıstık kızarana kadar kavurun.
- Pirinci yıkayıp ilave edin ve biraz kavurun.
- Sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
- Bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın, ağzını kapatın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın.
- Asma yaprağını sıcak suda birkaç kez yıkayın, tuzlu olmaması için suyundan arındırın.
- Yaprağın damarlı kısmı içe gelecek şekilde avucunuza veya düz bir yere koyun.
- İçine bir tatlı kaşığı harç koyup önce üstünü, sonra yanlarını kapatıp sıkıca sarın.
- Bitinceye kadar devam edin.
- Tencerenin dibine bir sıra yaprak dizin, dibine yapışmaması için.
- Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ve 2,5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.
- Üzerine limon dilimleyip koyun, düz bir tabakla kapatın.
- Kapağını da kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın.
- Yarım saat kadar pişirin.
İpuçları
- Asma yaprağını tuzlu olmaması için iyice yıkayın.
- Yaprakları sararken sıkı sarın, böylece iç harç dışarı çıkmaz.
böyle güzel yiyecek tarifleri insanın iştahını kabartıyor paylaşımınız için teşekkürler
YanıtlaSilayy ayyy en bayıldığım yiyecek..öyle istediki şuan cnm eline sağlık
YanıtlaSilgüzel arkadaşlarım güzel yorumlarınız için çok tşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil