ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

Kereviz Yemeği Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Kg kereviz
  2. 2 Orta boy soğan
  3. 1 Orta boy havuç
  4. 2 Orta boy patates
  5. 1 Limon
  6. 2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
  7. 1 Su bardağından az sıcak su
  8. 1 Kahve fincanı zeytin yağı
  9. Tuz
  10. Süslemek için dere otu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limon sıkın.
  2. Kerevizleri soyup suyun içine koyun, böylece kararmasını önlemiş olursunuz.
  3. Soğanı ince ince doğrayın, havucu soyup halka halka doğrayın.
  4. Yağın yarısıyla havuç ve soğanı kavurun.
  5. Soyup doğradığınız patatesleri ve kerevizleri ekleyin.
  6. Kalan limon suyunu, tuzunu ve şekerini ilave edin.
  7. Sıcak suyu ekleyin ve pişirin. Kereviz çabuk pişer, arada kontrol edin ve istediğiniz yumuşaklıkta pişirin.
  8. Piştikten sonra geriye kalan zeytin yağını üzerine gezdirin.
  9. Dere otunu kıyıp, servis yaparken üzerine serpiştirin.

İpuçları

  • Kerevizlerin kararmaması için limonlu su kullanın.
  • Yemeği servis etmeden önce zeytin yağı ekleyin, daha parlak görünür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar