Ana içeriğe atla
ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ
Kereviz Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg kereviz
- 2 Orta boy soğan
- 1 Orta boy havuç
- 2 Orta boy patates
- 1 Limon
- 2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
- 1 Su bardağından az sıcak su
- 1 Kahve fincanı zeytin yağı
- Tuz
- Süslemek için dere otu
Yapılışı
- Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limon sıkın.
- Kerevizleri soyup suyun içine koyun, böylece kararmasını önlemiş olursunuz.
- Soğanı ince ince doğrayın, havucu soyup halka halka doğrayın.
- Yağın yarısıyla havuç ve soğanı kavurun.
- Soyup doğradığınız patatesleri ve kerevizleri ekleyin.
- Kalan limon suyunu, tuzunu ve şekerini ilave edin.
- Sıcak suyu ekleyin ve pişirin. Kereviz çabuk pişer, arada kontrol edin ve istediğiniz yumuşaklıkta pişirin.
- Piştikten sonra geriye kalan zeytin yağını üzerine gezdirin.
- Dere otunu kıyıp, servis yaparken üzerine serpiştirin.
İpuçları
- Kerevizlerin kararmaması için limonlu su kullanın.
- Yemeği servis etmeden önce zeytin yağı ekleyin, daha parlak görünür.
Yorumlar
Yorum Gönder