Ana içeriğe atla
ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ
Kereviz Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg kereviz
- 2 Orta boy soğan
- 1 Orta boy havuç
- 2 Orta boy patates
- 1 Limon
- 2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
- 1 Su bardağından az sıcak su
- 1 Kahve fincanı zeytin yağı
- Tuz
- Süslemek için dere otu
Yapılışı
- Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limonu sıkın.
- Kerevizleri soyup suyun içine koyun, böylece kararmasını önlemiş olursunuz.
- Soğanı ince ince doğrayın, havucu soyup halka halka doğrayın.
- Yağın yarısıyla havuç ve soğanı kavurun.
- Kavrulan havuç ve soğana, soyup doğradığınız patatesleri ve kerevizi ekleyin.
- Geriye kalan limonun suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin.
- Az miktarda sıcak suyu da ekleyip pişirin.
- Kereviz çabuk pişer, arada kontrol edin ve istediğiniz yumuşaklıkta pişirin.
- Piştikten sonra kalan zeytin yağını üzerine gezdirin.
- Dere otunu kıyıp, servis yaparken üzerine serpiştirin.
İpuçları
- Kerevizlerin kararmaması için limonlu su kullanın.
- Yemeği pişirirken ara ara kontrol edin.
Yorumlar
Yorum Gönder