ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

Kereviz Yemeği Tarifi

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

Malzemeler

  • 1 Kg kereviz
  • 2 Orta boy soğan
  • 1 Orta boy havuç
  • 2 Orta boy patates
  • 1 Limon
  • 2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
  • 1 Su bardağından az sıcak su
  • 1 Kahve fincanı zeytin yağı
  • Tuz
  • Süslemek için dere otu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limonu sıkın.
  2. Kerevizleri soyup suyun içine koyun, böylece kararmasını önlemiş olursunuz.
  3. Soğanı ince ince doğrayın, havucu soyup halka halka doğrayın.
  4. Yağın yarısıyla havuç ve soğanı kavurun.
  5. Kavrulan havuç ve soğana, soyup doğradığınız patatesleri ve kerevizi ekleyin.
  6. Geriye kalan limonun suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin.
  7. Az miktarda sıcak suyu da ekleyip pişirin.
  8. Kereviz çabuk pişer, arada kontrol edin ve istediğiniz yumuşaklıkta pişirin.
  9. Piştikten sonra kalan zeytin yağını üzerine gezdirin.
  10. Dere otunu kıyıp, servis yaparken üzerine serpiştirin.

İpuçları

  • Kerevizlerin kararmaması için limonlu su kullanın.
  • Yemeği pişirirken ara ara kontrol edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar