ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

Kereviz Yemeği Tarifi

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ

Malzemeler

  • 1 Kg kereviz
  • 2 Orta boy soğan
  • 1 Orta boy havuç
  • 2 Orta boy patates
  • 1 Limon
  • 2 Kesme şeker (yoksa bir tatlı kaşığı toz şeker)
  • 1 Su bardağından az sıcak su
  • 1 Kahve fincanı zeytin yağı
  • Tuz
  • Süslemek için dere otu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limonu sıkın.
  2. Kerevizleri soyup suyun içine koyun ki kararmasın.
  3. Soğanı ince ince doğrayın, havucu soyup halka halka doğrayın.
  4. Yağın yarısıyla havuç ve soğanı kavurun.
  5. Kavrulan soğan ve havuca, soyup doğradığınız patatesleri ve kerevizi ilave edin.
  6. Geriye kalan limonun suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin.
  7. Sıcak suyu da ilave edip pişirin.
  8. Kereviz çabuk pişer, arada kontrol edin ve istediğiniz yumuşaklıkta pişirin.
  9. Pişince geriye kalan zeytin yağını üzerine gezdirin.
  10. Dere otunu kıyıp, servis yaparken üzerine serpiştirin.

İpuçları

  • Kerevizlerin kararmaması için limonlu su kullanın.
  • Pişirme süresini kontrol edin, kereviz çabuk pişer.

Yorumlar

Popüler Yayınlar