Ana içeriğe atla
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
- 500 g İrmik
- 50 g Dolmalık fıstık veya ceviz içi
- 250 g Tereyağı (isteğe bağlı yarısı margarin)
- 3,5 Su bardağı toz şeker
- 2,5 Su bardağı süt
- 2 Su bardağı su
Yapılışı
- Tereyağını bir kapta eritin ve tortusunu süzün. Eğer margarin kullanıyorsanız, ayrı ayrı eritin.
- Teflon bir tava veya tencereye irmiği ve fıstığı ekleyin. Kısık ateşte fıstık kızarana kadar kavurun, sürekli karıştırın.
- Sütü kaynatın ve kavrulmuş irmiğe ilave edin.
- Ayrı bir kapta suyu ve şekeri kaynatın. Sütü ekledikten hemen sonra şerbeti de yedirerek karıştırın.
- Bir köşesinden hava alacak şekilde üzerini kapatın ve sıcak servis yapın.
- İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi veya fıstık ekleyebilirsiniz.
İpuçları
- Helvayı daha lezzetli hale getirmek için üzerine tarçın serpebilirsiniz.
- Servis yaparken yanında dondurma ile sunabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder