SÜTLÜ İRMİK HELVASI

İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler

  1. 500 g İrmik
  2. 50 g Dolmalık fıstık veya ceviz içi
  3. 250 g Tereyağı (isteğe bağlı yarısı margarin)
  4. 3,5 Su bardağı toz şeker
  5. 2,5 Su bardağı süt
  6. 2 Su bardağı su

Yapılışı

  1. Tereyağını bir kapta eritin ve tortusunu süzün. Eğer margarin kullanıyorsanız, ayrı ayrı eritin.
  2. Teflon bir tava veya tencereye irmiği ve fıstığı ekleyin. Kısık ateşte fıstık kızarana kadar kavurun, sürekli karıştırın.
  3. Sütü kaynatın ve kavrulmuş irmiğe ilave edin.
  4. Ayrı bir kapta suyu ve şekeri kaynatın. Sütü ekledikten hemen sonra şerbeti de yedirerek karıştırın.
  5. Bir köşesinden hava alacak şekilde üzerini kapatın ve sıcak servis yapın.
  6. İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi veya fıstık ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Helvayı daha lezzetli hale getirmek için üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • Servis yaparken yanında dondurma ile sunabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar