SÜTLÜ İRMİK HELVASI

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası

Malzemeler

  1. 500 g İrmik
  2. 50 g Dolmalık fıstık veya ceviz içi
  3. 250 g Tereyağı (isteğe bağlı yarısı margarin)
  4. 3,5 Su bardağı toz şeker
  5. 2,5 Su bardağı süt
  6. 2 Su bardağı su

Yapılışı

  1. Tereyağını bir kapta eritin ve tortusunu süzün. Margarini ayrı eritin.
  2. Teflon bir tava veya tencereye irmiği ve fıstığı ekleyin, kısık ateşte fıstık kızarana kadar kavurun.
  3. Sütü kaynatın ve kavrulmuş irmiğe ilave edin.
  4. Ayrı bir kapta suyu ve şekeri kaynatın.
  5. Sütten hemen sonra şerbeti irmiğe yedirerek karıştırın.
  6. Bir köşesinden hava alacak şekilde üzerini kapatın ve sıcak servis yapın.
  7. İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi veya fıstık ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Helvayı daha lezzetli hale getirmek için üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • Servis yapmadan önce dinlendirmek, lezzetini artırır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar