Ana içeriğe atla
PİRİNÇ PİLAVI
Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre tereyağı eklenebilir)
- Tuz
Yapılışı
- Pirinçleri nişastası gidene kadar ılık suda yıkayın ve 15-20 dakika bekletin.
- Suyunu süzün ve tencereye yağı koyun.
- Yağ ısınınca pirinci ekleyin ve kısık ateşte iyice kavurun.
- Pirinç tane tane olunca sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
- Tuzun tadına bakarak isteğe göre tuz ilave edin.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra ateşi söndürün ve 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlendikten sonra kapağını açıp karıştırın ve sıcak servis yapın.
İpuçları
- Yanında tavuk veya isteğe göre başka yemeklerle servis edebilirsiniz.
benim bir pilavım diğerini tutmuyor nedense hep aynı ölçülere kullanırım ama. sizinki şahane görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilbence piririnç dendir her pirinç farklı su çekiyor yoksa yaparsınız ben hiç ölçü kullanmadanda yapıyorum ölçüylede sevgiler
YanıtlaSil