PİRİNÇ PİLAVI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM
MALZEMELER
2 Su bardağı pirininç
3 Su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (azda tere yağı koyarsanız tat verir arzuya göre)
Tuz
YAPILIŞI
Piririnçlerin nişastası gidinceye kadar yıkayalım ılık suda 15, 20 dk bekletelim suyunu süzelim tencereye yağı koyalım yağ ısınınca pirinci koyup kısık ateşte iyice kavuralım tane tane oluncaya kadar suyunu tuzunu ekleyelim tuzunun tadına bakın isteğe göre tuz ilave edin kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin pişince ateşi söndürün 15, 20 dk dinlendirin dinlenince kapağını açıp karıştırın sıcak servis yapın yanında tavuk, yada isteğe göre servis yapın
afiyet olsunnn
benim bir pilavım diğerini tutmuyor nedense hep aynı ölçülere kullanırım ama. sizinki şahane görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilbence piririnç dendir her pirinç farklı su çekiyor yoksa yaparsınız ben hiç ölçü kullanmadanda yapıyorum ölçüylede sevgiler
YanıtlaSil