KARIŞIK KIŞ SALATASI

Sebze Haşlaması

Malzemeler

  • 250 gr brüksel lahanası
  • 250 gr brokoli
  • 250 gr karnabahar
  • 1 adet havuç
  • Yarım limon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Biraz tuz

Yapılışı

  1. Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar ve havucu yıkayın.
  2. Havucu soyup doğrayın.
  3. Ateşe bir tencere su koyun ve su kaynayınca hazırladığınız sebzeleri ekleyin.
  4. Biraz tuz ekleyin ve 5 dakika pişirin.
  5. Pişen sebzeleri süzün ve soğuk suya tutun.
  6. Servis tabağına alın, limon, zeytinyağı ve tuz ekleyin.
  7. İsteğe bağlı olarak biraz daha tuz ekleyip servis yapın.

İpuçları

  • Sebzeleri fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Servis yapmadan önce sebzeleri soğuk suya tutmak, renginin canlı kalmasını sağlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar