Ana içeriğe atla
KARIŞIK KIŞ SALATASI
Sebze Haşlaması
Malzemeler
- 250 gr brüksel lahanası
- 250 gr brokoli
- 250 gr karnabahar
- 1 adet havuç
- Yarım limon
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Biraz tuz
Yapılışı
- Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar ve havucu yıkayın.
- Havucu soyup doğrayın.
- Ateşe bir tencere su koyun ve su kaynayınca hazırladığınız sebzeleri ekleyin.
- Biraz tuz ekleyin ve 5 dakika pişirin.
- Pişen sebzeleri süzün ve soğuk suya tutun.
- Servis tabağına alın, limon, zeytinyağı ve tuz ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak biraz daha tuz ekleyip servis yapın.
İpuçları
- Sebzeleri fazla pişirmemeye dikkat edin.
- Servis yapmadan önce sebzeleri soğuk suya tutmak, renginin canlı kalmasını sağlar.
Yorumlar
Yorum Gönder