KARA LAHANA YEMEGİ BARBUNYALI

Kara Lahana Yemeği

Malzemeler

  • 1 Demet kara lahana
  • 1 Bardak haşlanmış barbunya
  • 1 Küçük soğan
  • 2 Pırasanın yaprağı
  • 1 Kaşık tereyağı
  • 1 acı kırmızı biber (isteğe göre)
  • 1 Kaşık salça
  • 1 Kaşık dolusu mısır unu
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı

  1. Yağı tencereye koyun ve eritin.
  2. Pırasanın yaprağını iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
  3. Soğanı da ince ince doğrayın ve yağa ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Salçayı ilave edin.
  5. Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın ve kaynayan suya ekleyin.
  6. Barbunyayı da ilave edin.
  7. Kaynayan yemeğe unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  8. Kırmızı biberi ve tuzu da ekleyin.
  9. Kısık ateşte pişirin.

İpuçları

  • Lahanaları mutlaka haşlayın, yoksa tadı iyi olmaz.
  • Acılı turşuyla servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar