KARA LAHANA YEMEGİ BARBUNYALI

Kara Lahana Yemeği

KARA LAHANA YEMEGİ BARBUNYALI

Malzemeler

  1. 1 Demet kara lahana
  2. 1 Bardak haşlanmış barbunya
  3. 1 Küçük soğan
  4. 2 Pırasanın yaprağı
  5. 1 Kaşık tereyağı
  6. 1 acı kırmızı biber (isteğe göre)
  7. 1 Kaşık salça
  8. 1 Kaşık dolusu mısır unu
  9. 3 Su bardağı sıcak su
  10. Tuz

Yapılışı

  1. Yağı tencereye koyun ve eritin.
  2. Pırasanın yaprağını iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.
  3. Soğanı da ince ince doğrayın ve yağa ekleyin.
  4. Pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Salçayı ilave edin.
  6. Lahanayı yıkayın ve ince ince doğrayın, kaynayan suya ilave edin.
  7. Barbunyayı da ekleyin.
  8. Kaynayan yemeğe unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
  9. Kırmızı biberi ve tuzu ekleyin.
  10. Kısık ateşte pişirin.

İpuçları

  • Lahanaları mutlaka haşlayın, yoksa tadı iyi olmaz.
  • Acılı turşuyla servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar