Ana içeriğe atla
KARA LAHANA YEMEGİ BARBUNYALI
Kara Lahana Yemeği
Malzemeler
- 1 Demet kara lahana
- 1 Bardak haşlanmış barbunya
- 1 Küçük soğan
- 2 Pırasanın yaprağı
- 1 Kaşık tereyağı
- 1 acı kırmızı biber (isteğe göre)
- 1 Kaşık salça
- 1 Kaşık dolusu mısır unu
- 3 Su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı
- Yağı tencereye koyun ve eritin.
- Pırasanın yaprağını iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Soğanı da ince ince doğrayın ve yağa ekleyin.
- Pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı ilave edin.
- Lahanayı yıkayın ve ince ince doğrayın, kaynayan suya ilave edin.
- Barbunyayı da ekleyin.
- Kaynayan yemeğe unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
- Kırmızı biberi ve tuzu ekleyin.
- Kısık ateşte pişirin.
İpuçları
- Lahanaları mutlaka haşlayın, yoksa tadı iyi olmaz.
- Acılı turşuyla servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder