HAVUÇLU HAMSİLİ PİAV

Hamsili Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • 2 Orta boy havuç
  • 1 Avuç dolmalık fıstık
  • 1 Avuç kuş üzümü
  • 1 Tatlı kaşığı kara biber
  • 1,5 Kg karadeniz hamsisi
  • 1 Çay fincanı sıvı yağ
  • 1 Çorba kaşığı tere yağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Pirinci iyice yıkayıp süzelim.
  2. Tencereye sıvı yağı koyup, fıstığı ekleyip kavuralım.
  3. Rendelediğimiz havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Kuş üzümünü yıkayıp ilave edelim.
  5. Tuz ve karabiberi ekleyip sıcak suyu ilave edelim.
  6. Kısık ateşte pişmeye bırakalım, suyunu çekince demlenmeye alalım.
  7. Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıralım, iyice yıkayıp süzelim.
  8. Biraz tuz ekleyelim.
  9. Fırına dayanıklı bir borcam veya tepsiyi yağlayalım.
  10. Hamsileri sırtı tepsiye gelecek şekilde dizelim, sıkı yerleştirelim.
  11. Pilavı hamsilerin üzerine döşeyip düzleyelim.
  12. Geriye kalan hamsileri de sırtı yukarı gelecek şekilde dizelim.
  13. Tereyağını hamsilerin üzerine sürelim.
  14. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

İpuçları

  • Pilavın demlenmesi için üzerine bir örtü kapatabilirsiniz.
  • Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.

Yorumlar

  1. Blogunuz hayırlı ugurlu olsun.Hoş geldiniz blog dünyasına,hamsiye özel bir ilgim vardır.Bendede Hamsili Pilav postu var.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrrrr..

    YanıtlaSil
  2. ANNEMİN ELİ ÇOK TŞEKKÜR EDERİM TEMENNİN İÇİN DE YORUMUN İÇİNDE SAYGILAR

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar