Ana içeriğe atla
HAVUÇLU HAMSİLİ PİAV
Hamsili Pilav Tarifi
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı sıcak su
2 Orta boy havuç
1 Avuç dolmalık fıstık
1 Avuç kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı kara biber
1,5 Kg Karadeniz hamsisi
1 Çay fincanı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı tere yağı
Tuz
Yapılışı
Pirinci iyice yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağı koyup dolmalık fıstığı ekleyelim ve kavuralım.
Rendelediğimiz havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kuş üzümünü de yıkayıp ilave edelim.
Tuz ve karabiberi ekleyip sıcak suyu ilave edelim.
Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyu çekince demlenmeye alalım.
Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıralım, iyice yıkayıp süzelim.
Biraz tuz ekleyelim ve fırına dayanıklı bir borcamı yağlayalım.
Hamsileri sırtı tepsiye gelecek şekilde dizelim, sıkı yerleştirelim.
Pilavı hamsilerin üzerine döküp düzleyelim.
Geriye kalan hamsileri de sırtı yukarı gelecek şekilde dizelim.
Tereyağını hamsilerin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
İpuçları
Pilavın daha lezzetli olması için tuz ve baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hamsileri dizerken sıkı yerleştirmek, pişerken açılmalarını önler.
Blogunuz hayırlı ugurlu olsun.Hoş geldiniz blog dünyasına,hamsiye özel bir ilgim vardır.Bendede Hamsili Pilav postu var.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrrrr..
YanıtlaSilANNEMİN ELİ ÇOK TŞEKKÜR EDERİM TEMENNİN İÇİN DE YORUMUN İÇİNDE SAYGILAR
YanıtlaSil