Ana içeriğe atla
HAMUR KIZARTMASI
Merhaba Sevgili Okuyucularım
Malzemeler
- 4 su bardağı buğday unu
- 2 su bardağı su (ya da süt)
- 1 küçük kuru pakmaya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Mayayla şekeri eritin.
- Bütün malzemeyi koyup yoğurun.
- Hamuru mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- İstediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartın.
- Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alın.
- İsterseniz içine peynirli harç yaparak da koyabilirsiniz.
- Eğer hamur yapmak istemiyorsanız ekmek fırınından hamur alabilirsiniz.
İpuçları
- Çocukların en sevdiği bir yiyecek.
- Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder