HAMUR KIZARTMASI
Lezzetli Hamur Kızartması

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM
Malzemeler
- 4 Su bardağı buğday unu
- 2 Su bardağı su (ya da süt)
- 1 Küçük kuru pakmaya
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Mayayla şekeri eritin.
- Bütün malzemeyi koyup yoğurun.
- Hamuru mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- İstediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartın.
- Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alın.
- İsterseniz içine peynirli harç yapıp koyabilirsiniz.
- Hamuru yapmak istemiyorsanız ekmek fırınından hamur alabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder