HAMUR KIZARTMASI

Lezzetli Hamur Kızartması

HAMUR KIZARTMASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

Malzemeler

  1. 4 Su bardağı buğday unu
  2. 2 Su bardağı su (ya da süt)
  3. 1 Küçük kuru pakmaya
  4. 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  5. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  6. Tuz

Yapılışı

  1. Mayayla şekeri eritin.
  2. Bütün malzemeyi koyup yoğurun.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  5. İstediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartın.
  6. Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alın.
  7. İsterseniz içine peynirli harç yapıp koyabilirsiniz.
  8. Hamuru yapmak istemiyorsanız ekmek fırınından hamur alabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar