HAMUR KIZARTMASI

Tarif: Kızartma Hamuru

HAMUR KIZARTMASI

Malzemeler

  • 4 Su bardağı buğday unu
  • 2 Su bardağı su (ya da süt)
  • 1 Küçük kuru paket maya
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. Mayayı ve şekeri eritin.
  2. Tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  5. İstediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartın.
  6. Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alın.
  7. İsterseniz içine peynirli harç ekleyebilirsiniz.
  8. Hamuru ekmek fırınından da alabilirsiniz.

İpuçları

  • Çocukların en sevdiği bir yiyecektir.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar