Ana içeriğe atla
HAMUR KIZARTMASI
Tarif: Kızartma Hamuru
Malzemeler
- 4 Su bardağı buğday unu
- 2 Su bardağı su (ya da süt)
- 1 Küçük kuru paket maya
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Mayayı ve şekeri eritin.
- Tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
- Hamuru mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- İstediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartın.
- Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alın.
- İsterseniz içine peynirli harç ekleyebilirsiniz.
- Hamuru ekmek fırınından da alabilirsiniz.
İpuçları
- Çocukların en sevdiği bir yiyecektir.
- Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder