Ana içeriğe atla
GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK
Tavuklu Mantar Yemeği
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım kg mantar
- 1 baş iri soğan
- 1 sivri biber
- 1 orta boy patates
- Kırmızı biber
- Kara biber
- 1 kaşık salça
- 2 adet domates
- Birazcık sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Sıvı yağı güvece koyun.
- Soğanı ve sivri biberi doğrayıp kavurun.
- Tavuk göğsünü doğrayıp soğana ilave edin, biraz kavurun.
- Salçayı ekleyin.
- Domatesleri soyup doğrayıp ilave edin.
- Mantarları yıkayıp doğrayın ve ekleyin.
- Patatesi soyup yıkayıp doğrayın ve ilave edin.
- Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte pişirin.
İpuçları
- Yemeği daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder