GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK

Tavuklu Mantar Yemeği

Malzemeler

  1. 1 adet tavuk göğsü
  2. Yarım kg mantar
  3. 1 baş iri soğan
  4. 1 sivri biber
  5. 1 orta boy patates
  6. Kırmızı biber
  7. Kara biber
  8. 1 kaşık salça
  9. 2 adet domates
  10. Biraz sıvı yağ
  11. Tuz

Yapılışı

  1. Sıvı yağı güvece koyun.
  2. Soğanı ve sivri biberi doğrayıp kavurun.
  3. Tavuk göğsünü doğrayıp soğana ilave edin, biraz kavurun.
  4. Salçayı ekleyin.
  5. Domatesleri soyup doğrayıp ilave edin.
  6. Mantarları yıkayıp doğrayın ve ekleyin.
  7. Patatesi soyup yıkayıp doğrayın ve ilave edin.
  8. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  9. Kısık ateşte pişirin.

İpuçları

  • Yemeği daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Yanında pilav ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar