Ana içeriğe atla
FIRINDA SALÇALI TAVUK BUDU
Tavuk Budu ve Patates Tarifi
Malzemeler
- 4 Tane tavuk budu
- 3 Orta boy patates
- 1 Çorba kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
- 1 Çay kaşığı kara biber
- 1 Çay kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı
- Butları bol suda haşlayın, tuz ekleyin.
- Patatesleri soyup yıkayın, kızartmalık şekilde kalın doğrayın.
- Fırın tepsisini az yağlayın ve patatesleri dizin.
- Tavuk haşlanırken patatesleri fırında pişirin. Su eklemeyin, fırın derecesi 170°C olsun.
- Bir tabağa salçayı, kara biberi, kekiği ve haşladığınız sudan bir su bardağı kadar ekleyin.
- Butları bu karışıma bulayın ve patateslerin üzerine yerleştirin.
- Fırına tekrar verin ve biraz daha pişirin.
İpuçları
- Patatesleri önceden haşlamak, pişirme süresini kısaltır.
- Fırında pişirme sırasında tavukların üzerini alüminyum folyo ile kaplayabilirsiniz.
eline sağlık abla tam öğrenci yemeği daha kolay yemek tariflerini bekliyoruz ben yaptım hem kolay hem leziz
YanıtlaSilelimden geldiği kadar öğrencinin yapabileceği kolay tarifler vereceğim yorumunuz için çok teşekkürler sevgilerr
YanıtlaSileline sağlık hepsi harika faydalnıyoruz senin hünerlerinden baybas50
YanıtlaSilBAYPAS 50 BASRİ BEY ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YORUMUNUZ İÇİN SAYĞILAR
YanıtlaSil