Ana içeriğe atla
FIRINDA PATAESLİ TAVUK
Izgara But Tarifi
Malzemeler
- 1 kg kemiksiz ızgara but
- 3-4 adet orta boy patates
- 3-4 adet orta boy domates
- 3-4 adet sivri biber
- 10-15 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Biraz tuz
Yapılışı
- Fırına dayanıklı bir tepsi veya borcam kullanın.
- Patatesleri soyup yıkayın, yarım ay şeklinde doğrayın ve borcama koyun.
- Tavukları yıkayın ve patateslerin üzerine yerleştirin.
- Domatesleri halka halka doğrayıp tavukların üzerine koyun.
- Soğanları da aynı şekilde doğrayıp ekleyin.
- Sarımsakları soyup bütün olarak tavukların üzerine serpin.
- Bir bardak suya salçayı karıştırıp tuzu ilave edin, bu karışımı tavukların üzerine gezdirin.
- Fırına verin ve 250 derecede bir saat pişirin.
- Sivri biberleri pişmeye yakın ekleyin, yoksa yanar.
İpuçları
- Fırın sıcaklığını kendi fırınınıza göre ayarlayın.
- Patateslerin daha iyi pişmesi için ince doğrayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder