FIRINDA PATAESLİ TAVUK

Izgara But Tarifi

Izgara But

Malzemeler

  1. 1 kg kemiksiz ızgara but
  2. 3-4 adet orta boy patates
  3. 3-4 adet orta boy domates
  4. 3-4 adet sivri biber
  5. 10-15 diş sarımsak
  6. 1 orta boy soğan
  7. 1 çorba kaşığı salça
  8. 1 su bardağı su
  9. Biraz tuz

Yapılış

  1. Fırına dayanıklı bir tepsi veya borcam kullanın.
  2. Patatesleri soyup yıkayın, yarım ay şeklinde doğrayın ve borcama koyun.
  3. Tavukları yıkayıp patateslerin üzerine yerleştirin.
  4. Domatesleri halka halka doğrayıp tavukların üzerine koyun.
  5. Soğanları da aynı şekilde doğrayıp ekleyin.
  6. Sarımsakları soyup bütün olarak tavukların üzerine serpin.
  7. Bir bardak suya salçayı karıştırıp tuzu ilave edin, bu karışımı tavukların üzerine gezdirin.
  8. Fırına verin ve 250 derecede bir saat pişirin.
  9. Sivri biberleri pişmeye yakın ekleyin, yoksa yanar.

İpuçları

  • Fırın sıcaklığını kendi fırınınıza göre ayarlayın.
  • Patateslerin yumuşak olması için önceden haşlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar