ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI DOLMASI

Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kg salamura üzüm yaprağı
  • Yarım kg kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet iri soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz (küçük)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Kara biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Yaprağı sıcak suda iyice yıkayın, tuzlu olmasın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün, kıymayı ilave edin.
  3. Soğanı, domatesi ve maydanozu ince ince doğrayıp harca ekleyin.
  4. Nane, karabiber ve az tuz ekleyin, salçayı da koyup iyice karıştırın.
  5. Üzüm yaprağının damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde elinize alın.
  6. Harcın bir kısmını koyup üst tarafını kapatın, iki yanını kapatıp rulo yapın.
  7. Tencereye dizin, bitinceye kadar devam edin.
  8. Üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyun.
  9. Eğer yaprak çok tuzluysa tuz koymayın, tuzsuzsa az koyun.
  10. Not: Yaprak tuzluysa orta boy bir patatesi soyalayıp ikiye bölüp beraber pişirin, fazla tuzu patates alır.

İpuçları

  • Yaprakları iyice yıkamak tuz oranını dengelemek için önemlidir.
  • Patates kullanarak fazla tuzu alabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar