Ana içeriğe atla
ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI DOLMASI
Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg salamura üzüm yaprağı
- Yarım kg kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet iri soğan
- 2-3 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz (küçük)
- 1 tatlı kaşığı nane
- Kara biber
- Tuz
Yapılışı
- Yaprağı sıcak suda iyice yıkayın, tuzlu olmasın.
- Pirinci yıkayıp süzün, kıymayı ilave edin.
- Soğanı, domatesi ve maydanozu ince ince doğrayıp harca ekleyin.
- Nane, karabiber ve az tuz ekleyin, salçayı da koyup iyice karıştırın.
- Üzüm yaprağının damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde elinize alın.
- Harcın bir kısmını koyup üst tarafını kapatın, iki yanını kapatıp rulo yapın.
- Tencereye dizin, bitinceye kadar devam edin.
- Üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyun.
- Eğer yaprak çok tuzluysa tuz koymayın, tuzsuzsa az koyun.
- Not: Yaprak tuzluysa orta boy bir patatesi soyalayıp ikiye bölüp beraber pişirin, fazla tuzu patates alır.
İpuçları
- Yaprakları iyice yıkamak tuz oranını dengelemek için önemlidir.
- Patates kullanarak fazla tuzu alabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder