ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI DOLMASI

Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler

  1. Yarım kg salamura üzüm yaprağı
  2. Yarım kg kıyma
  3. 1 çay bardağı pirinç
  4. 2 adet iri soğan
  5. 2-3 adet domates
  6. 1 çorba kaşığı domates salçası
  7. 1 demet maydanoz (küçük)
  8. 1 tatlı kaşığı nane
  9. Kara biber
  10. Tuz

Yapılışı

  1. Yaprağı sıcak suda iyice yıkayın, tuzlu olmasın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün, kıymayı ilave edin.
  3. Soğanı, domatesi ve maydanozu ince ince doğrayıp harca ekleyin.
  4. Nane, karabiber ve az tuz ekleyin, salçayı da ilave edip iyice karıştırın.
  5. Üzüm yaprağının damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde elinize alın, harçtan biraz koyup üst tarafını kapatın.
  6. İki yanını kapatıp rulo yapın ve tencereye dizin.
  7. Bitinceye kadar devam edin, üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyun.
  8. Eğer yaprak çok tuzluysa tuz koymayın, tuzsuzsa az koyun.
  9. Not: Yaprak tuzluysa orta boy bir patatesi soyalayıp ikiye bölüp beraber pişirin, fazla tuzu patates alır.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar