ETLİ LAHANA DOLMASI

Dolmalık Lahana Tarifi

Dolmalık Lahana

Malzemeler

  1. 1 Orta boy dolmalık beyaz lahana
  2. Yarım kg kıyma
  3. 1 Çay bardağı pirinç
  4. 2 Adet iri soğan
  5. 2-3 Adet domates
  6. 1 Çorba kaşığı domates salçası
  7. 1 Demet maydanoz
  8. 1 Çorba kaşığı tereyağı
  9. Kara biber ve tuz

Yapılışı

  1. Lahanayı kaynar suda bir taşım haşlayın, ardından soğuk suya tutun.
  2. Tereyağını eritin ve salçanın yarısını ayırın.
  3. Diğer malzemeleri hazırlayın: Domateslerin kabuklarını soyun ve ince doğrayın, soğanları ince kıyın, pirinci iyice yıkayın, maydanozları da yıkayıp ince kıyın.
  4. Tüm malzemeleri karıştırın. İsterseniz acı olması için kırmızı pul biber ekleyin.
  5. Lahananın yapraklarını elimizin içi büyüklüğünde yırtın ve dolma harcından koyun. Üstünü kapatın ve iki yanını kapatıp rulo yapın.
  6. Bu işlemi bitene kadar devam edin ve dolmaları tencereye dizin.
  7. Tereyağını eritip salçayı ekleyin, dolmaların üzerine koyun.
  8. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

İpuçları

  • Dolmaların içine acı biber ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Pişirme süresini kontrol edin, dolmaların iyice pişmesi önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar