Ana içeriğe atla
ETLİ LAHANA DOLMASI
Dolmalık Lahana Tarifi
Malzemeler
- 1 Orta boy dolmalık beyaz lahana
- Yarım kg kıyma
- 1 Çay bardağı pirinç
- 2 Adet iri soğan
- 2-3 Adet domates
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Demet maydanoz
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- Kara biber
- Tuz
Yapılışı
- Lahanayı kaynar suda bir taşım haşlayın ve soğuk suya tutun.
- Tereyağını eritin ve salçanın yarısını ayırın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Soğanları ince ince kıyın.
- Pirinçleri iyice yıkayın.
- Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
- Tüm malzemeleri karıştırın. İsterseniz acı için kırmızı pul biber ekleyin.
- Lahananın yapraklarını elimizin içi büyüklüğünde yırtın.
- Yaprağın içine dolma harcından koyun ve en üstünü kapatın.
- İki yanını kapatıp rulo yapın.
- Bu işlemi bitene kadar devam edin ve dolmaları tencereye dizin.
- Tereyağını eritip salçayı ekleyin ve dolmaların üzerine koyun.
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
İpuçları
- Dolmaların daha lezzetli olması için baharatları damak zevkinize göre ayarlayın.
- Pişirme süresini kontrol ederek dolmaların yumuşaklığını ayarlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder