ETLİ LAHANA DOLMASI

Dolmalık Lahana Tarifi

Malzemeler

  • 1 Orta boy dolmalık beyaz lahana
  • Yarım kg kıyma
  • 1 Çay bardağı pirinç
  • 2 Adet iri soğan
  • 2-3 Adet domates
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • Kara biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Lahanayı kaynar suda bir taşım haşlayın ve soğuk suya tutun.
  2. Tereyağını eritin ve salçanın yarısını ayırın.
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  4. Soğanları ince ince kıyın.
  5. Pirinçleri iyice yıkayın.
  6. Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
  7. Tüm malzemeleri karıştırın. İsterseniz acı için kırmızı pul biber ekleyin.
  8. Lahananın yapraklarını elimizin içi büyüklüğünde yırtın.
  9. Yaprağın içine dolma harcından koyun ve en üstünü kapatın.
  10. İki yanını kapatıp rulo yapın.
  11. Bu işlemi bitene kadar devam edin ve dolmaları tencereye dizin.
  12. Tereyağını eritip salçayı ekleyin ve dolmaların üzerine koyun.
  13. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

İpuçları

  • Dolmaların daha lezzetli olması için baharatları damak zevkinize göre ayarlayın.
  • Pişirme süresini kontrol ederek dolmaların yumuşaklığını ayarlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar