Ana içeriğe atla
ETLİ LAHANA DOLMASI
Dolmalık Lahana Tarifi
Malzemeler
- 1 Orta boy dolmalık beyaz lahana
- Yarım kg kıyma
- 1 Çay bardağı pirinç
- 2 Adet iri soğan
- 2-3 Adet domates
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Demet maydanoz
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- Kara biber ve tuz
Yapılışı
- Lahanayı kaynar suda bir taşım haşlayın, ardından soğuk suya tutun.
- Tereyağını eritin ve salçanın yarısını ayırın.
- Diğer malzemeleri hazırlayın: Domateslerin kabuklarını soyun ve ince doğrayın, soğanları da ince kıyın.
- Pirinci iyice yıkayın, maydanozları da yıkayıp ince kıyın.
- Tüm malzemeleri karıştırın. İsterseniz acı için kırmızı pul biber ekleyin.
- Lahananın yapraklarını elimizin içi büyüklüğünde yırtın ve dolma harcından koyun.
- Yaprağın üstünü kapatın, iki yanını kapatıp rulo yapın.
- Bu işlemi bitene kadar devam edin ve dolmaları tencereye dizin.
- Tereyağını eritip salçayı ekleyin, dolmaların üzerine koyun.
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
İpuçları
- Dolmaların daha lezzetli olması için baharatları damak zevkinize göre ayarlayın.
- Servis yapmadan önce dolmaların dinlenmesini bekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder