Ana içeriğe atla
ET KAVURMA
Lezzetli Kuşbaşı Et Tarifi
Malzemeler
- 1 kg orta yağlı kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
- Sivri biber (isteğe bağlı)
- Domates (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Etleri yıkayıp tencereye koyun, altını yakın ve ağzını kapatın.
- İlk olarak harlı ateşte kaynasın, bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, yoksa yanar.
- Suyu çekince soğanı ve kırmızı biberi ince ince doğrayıp ete ilave edin.
- Tuzu ve kara biberi de ekleyin.
- Eti dağıtmadan yavaş yavaş kavurun, yağı çıkana kadar pişirin.
- Not: Tuzunu pişince koyun, et yemeklerinin tuzu pişmezse yumuşamaz.
- Pilav veya patates püresi ile servis yapın.
İpuçları
- Etin yumuşak olması için tuzu pişirme sırasında ekleyin.
- Yazın yapıyorsanız, sivri biber ve domates ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder