ET KAVURMA

Lezzetli Kuşbaşı Et Tarifi

Kuşbaşı Et Kuşbaşı Et

Malzemeler

  1. 1 kg orta yağlı kuşbaşı et
  2. 1 büyük soğan
  3. 1 kırmızı biber
  4. 1 çay kaşığı kara biber
  5. Tuz
  6. Sivri biber (isteğe bağlı)
  7. Domates (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Etleri yıkayıp tencereye koyun, altını yakın ve ağzını kapatın.
  2. İlk olarak harlı ateşte kaynasın, bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  3. Suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, yoksa yanar.
  4. Suyu çekince soğanı ve kırmızı biberi ince ince doğrayıp ete ilave edin.
  5. Tuzu ve kara biberi de ekleyin.
  6. Eti dağıtmadan yavaş yavaş kavurun, yağı çıkana kadar pişirin.
  7. Not: Tuzunu pişince koyun, et yemeklerinin tuzu pişmezse yumuşamaz.
  8. Pilav veya patates püresi ile servis yapın.

İpuçları

  • Etin yumuşak olması için tuzu pişirme sırasında ekleyin.
  • Yazın yapıyorsanız, sivri biber ve domates ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar