ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek Çorbası

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı erişte
  • 10 su bardağı sıcak su (veya et suyu)
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kaşık tereyağı (veya margarin)
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Tuz

Yapılışı

  1. Mercimeği haşlayıp süzün.
  2. Tencerede yağı eritin, soğanı ince kıyıp kavurun.
  3. Suyu ilave edin, kaynayınca mercimeği ve erişteyi ekleyin.
  4. Bir kapta yoğurdu, yumurtanın sarısını ve unu iyice çırpın, biraz sulandırıp çorbaya ekleyin.
  5. Aynı yöne karıştırarak kesilmemesini sağlayın.
  6. Sarımsağı rendeleyip ilave edin, kaynayınca tuz, kırmızı biber, kara biber ve naneyi ekleyin.
  7. Altını kapatın ve sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Çorbanın kıvamını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine taze nane serpebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar