Ana içeriğe atla
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı erişte
- 10 su bardağı sıcak su (veya et suyu)
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 kaşık tereyağı (veya margarin)
- 1 diş sarımsak
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Nane
- Tuz
Yapılışı
- Mercimeği haşlayıp süzelim.
- Tencerede yağı eritelim, soğanı ince kıyıp kavuralım.
- Suyu ilave edelim, kaynayınca mercimeği ve erişteyi ekleyelim.
- Biraz pişince, bir kapta yoğurdu, yumurtanın sarısını ve unu iyice çırpalım.
- Biraz sulandırıp çorbaya koyalım, aynı yöne karıştırarak kesilmesini önleyelim.
- Sarımsağı rendeleyip ilave edelim.
- Kaynayınca tuzunu, kırmızı biberi, kara biberi ve naneyi ekleyip altını kapatalım.
- Sıcak servis yapalım.
İpuçları
- Çorbanın kıvamını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine taze nane serpebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder