Ana içeriğe atla
CİĞER KAVURMA
Ciğer Sote Tarifi
Malzemeler
- 1 kg dana ciğer
- 2 adet soğan
- 1 fincan sıvı yağ
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı
- Hazır doğranmış ciğeri yıkayıp süzün.
- Teflon tavaya koyun ve ciğer suyunu salıp çekince sıvı yağı ekleyin.
- Daha sonra doğradığınız soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun.
- Kavurduktan sonra kırmızı biber, kara biber, kekik ve tuzu ilave edin.
- Biraz daha kavurduktan sonra altını kapatın.
İpuçları
- Ciğerin taze olmasına dikkat edin.
- Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder