ZEYTİN YAĞLI TAZE BARBUNYA

Barbunya Yemeği

Malzemeler

  • Yarım kg barbunya
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kesme şeker (ya da 1 tatlı kaşığı toz şeker)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Biraz tuz
  • Üzeri için biraz dere otu

Yapılışı

  1. Barbunyaları haşlayın ve süzün.
  2. Soğanı ince, havucu küp küp doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencereye koyun, soğan ve havucu ekleyip kavurun.
  4. Patatesi küp küp doğrayıp yıkayın, tencereye ekleyin.
  5. Barbunyayı ekleyin, tuz ve şekeri ilave edin.
  6. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
  7. Servis yaparken üzerine dere otu serpin.

İpuçları

  • Kuru barbunya kullanıyorsanız, en az 2 saat önceden ıslatıp haşlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar