Ana içeriğe atla
ZEYTİN YAĞLI TAZE BARBUNYA
Barbunya Yemeği
Malzemeler
- Yarım kg barbunya
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 kesme şeker (ya da 1 tatlı kaşığı toz şeker)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Biraz tuz
- Üzeri için biraz dere otu
Yapılışı
- Barbunyaları haşlayın ve süzün.
- Soğanı ince, havucu küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye koyun, soğan ve havucu ekleyip kavurun.
- Patatesi küp küp doğrayıp yıkayın, tencereye ekleyin.
- Barbunyayı ekleyin, tuz ve şekeri ilave edin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Servis yaparken üzerine dere otu serpin.
İpuçları
- Kuru barbunya kullanıyorsanız, en az 2 saat önceden ıslatıp haşlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder