ZEYTİN YAĞLI TAZE BARBUNYA

Barbunya Yemeği Tarifi

ZEYTİN YAĞLI TAZE  BARBUNYA

Malzemeler

  1. Yarım kg barbunya
  2. 1 orta boy havuç
  3. 1 orta boy patates
  4. 1 orta boy soğan
  5. 1 kesme şeker (ya da 1 tatlı kaşığı toz şeker)
  6. 1 kahve fincanı zeytinyağı
  7. Biraz tuz
  8. Üzeri için biraz dere otu

Yapılışı

  1. Barbunyaları biraz haşlayın ve süzün.
  2. Soğanı ince ince doğrayın, havucu küp küp doğrayın.
  3. Yağı tencereye koyun, soğan ve havucu ekleyip kavurun.
  4. Patatesi de küp küp doğrayıp yıkayın ve ilave edin.
  5. Barbunyayı ekleyin, tuz ve şekeri de ilave edin.
  6. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
  7. Servis yaparken dere otunu üzerine serpin.

İpuçları

  • Kuru barbunya kullanacaksanız, en az 2 saat önceden ıslatıp haşlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar