zeytin yağlı bamya

Bamya Yemeği Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kg bamya
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz yeterince
  • 1 kesme şeker (1 çay kaşığı toz şeker de olur)
  • 1 limon
  • Üzeri için biraz dere otu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limon sıkın. Limonlu suyun içine bamyaları ayıklayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ince ince doğrayıp ekleyin.
  3. Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve bamyayı bol suyla yıkayarak tencereye ilave edin.
  4. Geriye kalan yarım limonun suyunu, şekeri ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  5. Arada kontrol edin, suyu yoksa az su ilave edin. Soğuyunca üzerine doğranmış dere otunu serpin.

İpuçları

  • Soğanı kavurup yapmayı tercih edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar