Ana içeriğe atla
zeytin yağlı bamya
Bamya Yemeği Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg bamya
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz yeterince
- 1 kesme şeker (1 çay kaşığı toz şeker de olur)
- 1 limon
- Üzeri için biraz dere otu
Yapılışı
- Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limon sıkın. Limonlu suyun içine bamyaları ayıklayın.
- Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ince ince doğrayıp ekleyin.
- Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve bamyayı bol suyla yıkayarak tencereye ilave edin.
- Geriye kalan yarım limonun suyunu, şekeri ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
- Arada kontrol edin, suyu yoksa az su ilave edin. Soğuyunca üzerine doğranmış dere otunu serpin.
İpuçları
- Soğanı kavurup yapmayı tercih edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder