ıslama (bandırma)
Tavuklu Yufka Tarifi

Malzemeler
- 1 Bütün tavuk
- 1 Baş soğan
- 1,5 kg ıslamalık yufka
- 250 g tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Tavuğu bol suda haşlayın.
- Yufkaları ikiye ortadan kesin.
- Kesilen yufkaları masanın üzerinde iki parmak kalınlığında katlayın.
- Katladığınız yufkaları dört parçaya bölün.
- Tavuğu didin ve ayrı bir kaba alın.
- Tavuk suyundan ateşe dayanıklı tencereye 3/5 su bardağı koyun ve kısık ateşte ısıtın.
- Tereyağını eritin.
- Tavuk suyunun içine erimiş bir iki kaşık yağ ekleyin.
- Ateşe dayanıklı tepsiye biraz ayçiçek yağı koyun, yapışmaması için bir sıra yufkaları dizin.
- Yufkadan bir adet alıp tereyağına bandırın ve tüm yufkaların üzerine sürün.
- Tekrar yufkaları kısık ateşte olan tavuk suyuna batırıp dizin.
- Bu işlemi sırayla yapın, tavukların birazını üzerine serpin ve tekrar işleme devam edin.
- En üstüne yine tavuk serpin.
Not
Islamanın yufkası mutlaka pişmiş yufka olmalıdır, normal yufka hamur olur.
Afiyet olsun...
Çooook güzel
YanıtlaSilet türü yemeklerin iyi olması kesin çok güzel olmuş eline saglık konyadan
YanıtlaSilEline sağlık asiye ablacım... Eminim çok lezzetli olmuştur. Afiyetler olsun ... Neşe
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkürler sevgilerrrrr
YanıtlaSil